Åtals för vargattack som ledde till döden

Det var sommaren 2012 som en kvinnlig djurskötare dödades av en flock vargar. Nu ställs en tidigare chef inför rätta under rubriceringen vållande till annans död.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2016-01-28 14:40


Sommaren 2012 dödades en kvinnlig djurskötare i 30-årsåldern när hon var ensam i ett varghägn med en fock vargar som hon känt sedan de var valpar. Vad som sedan gick snett är inte fullt utrett men det framkom senare att flocken hade visat sig aggressiv mot en annan skötare vid ett tidigare tillfälle.

Nu ställs alltså en tidigare chef djurparken misstänkt för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Även det bolag som driver parken åtalas. Den tidigare chefen har enligt åtalet genom sin befattning haft ansvar för arbetsmiljöarbetet i och vid varghägnet och för de personer som vistas i och arbetar i hägnet.

- Jag har slitit med det här sen 2012, vi har inte vänt på varenda sten utan vi har vänt på vartenda jäkla sandkorn. Det är en komplexitet i ärendet som har varit ganska betydande, säger kammaråklagare Jan Olof Andersson till TT.

Nästan fyra år efter händelsen väcks nu åtal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om