Åtta nya Shanazi hjältar

Åtta nya Shanazi hjältar diplomerades av Linköpings kommun under kommunfullmäktige på tisdagen. De unga och engagerade killarna har gått en ettårig ideell utbildning tillsammans där de har diskuterat hedersförtryck och våld, jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter.

Shanazi hjältar vill hjälpa till att påverka unga killar, som lever inom hederskulturen, att det finns andra vägar att gå.

Shanazi hjältar vill hjälpa till att påverka unga killar, som lever inom hederskulturen, att det finns andra vägar att gå.

Foto:

Linköping2012-10-24 06:52


Projektet Shanazi hjältar har funnits i Linköping sedan 2010 och är direkt inspirerat från Fryshusets Sharafs hjältar. Projektet syftar till att utbilda unga killar till att påverka och diskutera med andra killar som lever inom hederskulturer.

Skoldiskussioner
De nyblivna hjältarna ska nu genomföra skolbesök, föra samtal på fritidsgårdar och starta upp killgrupper för att sprida kunskap. Det ska vara ett led i att visa att det finns andra vägar att gå och andra sätt att se på samhället än genom hederskulturens ögon.
- Det är en stor ära att ha fått arbeta med dessa killar. Jag är stolt över dem och de är fantastiska varenda en utav dem, säger Hoshi Kafashi, projektledare för Shanazi hjältar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om