Attendo tvingas böta 200 000 kronor

Attendo har inte uppfyllt avtal om bland annat promenader på tre vårdboenden. Nu måste de betala avtalsvite på cirka 200 000 kronor.

Liselotte Fager avgående ordförande för äldrenämnden.

Liselotte Fager avgående ordförande för äldrenämnden.

Foto:

Linköping2014-12-19 08:17


Bantorget, Åleryd och Valla Park är de vårdboenden som inte har uppfyllt avtalen. Övriga fem vårdboenden som Attendo driver i Linköping har kommunen inga anmärkningar på. Kvalitets- och utvärderingskontoret har gjort uppföljningar av egen tid och promenader under perioden 1 januari till 31 augusti på Bantorget och Valla Park. Under september var de på Åleryd. Då kontoret tidigare har gjort uppföljning av verksamheten vid Åleryd var den nya uppföljningen endast en månad. Utebliven promenad eller "egen tid" innebär 20 kronor styck i vite.

"Anmärkningsvärt"
Attendo ska betala avtalsvite på 89 040 kronor för uteblivna promenader på Bantorgets vårdboende, dessutom ska Bantorget betala 14 360 kronor för utebliven egen tid. Bantorget har tidigare fått betala avtalsvite för utebliven egen tid under 2013.
-Jag tycker att det är anmärkningsvärt är att Bantorget bara uppfyller ungefär hälften av promenaderna och hälften av egen tiden. De borde ha kommit längre, säger Liselotte Fager, ordförande för äldrenämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om