Åtvid och Vadstena klår storebror

Linköping klättrar sju steg på årets näringslivsbarometer men det finns fortfarande en del att göra för att kommunen ska gillas av företagarna.

Sofie Elmström, regionchef, Svenskt Näringsliv berättar om företagsklimatet. Foto: Fanny Miles

Sofie Elmström, regionchef, Svenskt Näringsliv berättar om företagsklimatet. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2012-04-24 06:52


Tävlingar och även i viss mån rankinglistor är vanskliga att dra djupa slutsatser av. Men i den årligen återkommande näringslivsbarometern som administreras av Svenskt Näringsliv finns det en del fakta att plocka omkring med.

400 företag
Rankingen baseras främst på, 38 000 företagares svar på ett antal "klimatfrågor" men också på statistiska faktorer vilket är det som gör den ännu mer relevant.
I Linköping har man frågat cirka 400 företagare om hur de upplever att kommunens företagsklimat är.
- Linköpingsföretagen upplever en markant skillnad i skolans attityd till företagande, vilket är extra roligt att se då kommunen har satsat hårt på entreprenörskap i både grundskolan och gymnasiet. Inte bara riktat mot eleverna utan även mot lärarna. Här har andra kommuner att lära, säger Sofie Elmström, regionchef, Svenskt Näringsliv och skickar bollen vidare till ansvariga i Linköping
- Jag tycker att vi går i rätt riktning i det långa loppet. Lägger man ihop de olika enkätsvaren och statistiska fakta i några år så går vi stadigt framåt inom de flesta områden som är viktiga för företagandet i kommunen, säger Paul Lindvall kommunstyrelsens ordförande i Linköping och tillägger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om