Äventyrsbadet öppnar på fredag

Nu startar ett samråd för Folkungavallen och dessutom sker en nystart för den nya simhallen som ska byggas på Folkungavallen.

Linköping2015-10-22 07:51


Folkungavallen kan få 700 - 900 nya lägenheter, förskola och skola enligt detaljplaneprogram som ska ut på samråd.

Samtidigt öppnas på fredag åter äventyrsdelen i Linköpings simhall. Sedan juni har fastighetsägaren Lejonfastigheter genomfört en rad förbättringsåtgärder i Linköpings simhall som medförde en tillfällig stängning.

Nu är insatserna avslutade och lagom till höstlovet kan man bada även i Äventyrsdelen i den gamla simhallen.

På fredag öppnas åter Äventyrsdelen i Linköpings simhall. Fastighetsägaren Lejonfastigheter har genomfört en rad förbättringsåtgärder.

Ett av Lejonfastigheters uppdrag är att skapa attraktiva mötesplatser för alla linköpingsbor, en sådan plats är Linköpings simhall. Sedan juni har det genomförts en rad åtgärder i simhallen. Bland annat har taket tillhörande Äventyrsdelen renoverats, styr- och reglerutrustning bytts ut och elinstallationer har förnyats. Insatser som har medfört att Äventyrsdelen har varit avstängd. Nu är renoveringen slutförd och Äventyrsdelen kan återigen användas fullt ut.

- Insatserna vi har genomfört skapar förutsättningar för oss och verksamheten att erbjuda Linköpings medborgare en bra badmiljö i väntan på den nya simhallen. Vi tackar för ert tålamod under renoveringstiden, säger Christian Modin, underhållschef på Lejonfastigheter.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om