Avtal ska underlätta för våldsutsatta

Ett avtal mellan socialtjänsten och kvinnojouren i Linköping har ingåtts för att underlätta den ekonomiska situtationen för våldsutsatta kvinnor.

Niklas Borg ordförande för socialnämnden är nöjd med beslutet. Foto: Tommy Pettersson

Niklas Borg ordförande för socialnämnden är nöjd med beslutet. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-01-16 07:38


När en kvinna söker hjälp på kvinnojouren för våld i nära relation behöver hon ofta också snabb hjälp med det ekonomiska. Men processen att få ut pengarna från socialkontoret har varit allt annat än snabb.
- Kvinnan har varit tvungen att ringa en handläggare och om hon fått pengar beviljade har hon varit tvungen att gå till socialens reception och hämta utbetalningskort. Kort som sedan enbart kunnat lösas in till pengar på Kungsgatans post, säger Katinka Ingves, anställd på Kvinnojouren Ellinor i Linköping.

Snabbare hjälp
Avtalet innebär nu att kvinnojouren kan lägga ut pengar för mat och kläder till en klient i behov av snabb hjälp och sedan få betalt av socialkontoret efterhand.
- Det är jättebra att socialen lyssnat på oss och att man tagit till sig vårt förslag.  För oss  har det här varit en tidödande process att hjälpa kvinnan få ut sina pengar från socialen, säger Katinka Ingves.Även Niklas Borg (M), ordförande för socialnämnden, är nöjd med beslutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om