Bad i Skäggetorp eller i Ryd?

Valet till våra svenska parlament äger rum nästa år men redan nu verkar det som om partierna i fullmäktige börjar testa sin lokalpolitik.

Glyttingebadet står och förfaller medans partierna vill bygga utomhusbad på andra ställen i stan.

Glyttingebadet står och förfaller medans partierna vill bygga utomhusbad på andra ställen i stan.

Foto:

Linköping2013-06-20 06:39


Föremålet för tävlan om väljarnas gunst denna gång är ett utomhusbad i något av Linköpings barnrika hyresrättsområden, Ryd, Skäggetorp och/eller Lambohov.
Det enda fungerande utomhusbad som funnits i dessa områden är Glyttingebadet som nu står och förfaller. Den borgerliga majoriteten har nyligen anslagit pengar till upprustning av de föreningsdrivna baden i Linghem och i Vikingstad. Men man förhåller sig negativ till att rusta upp Glyttingebadet. Oppositionen i form av socialdemokraterna och miljöpartiet kommer nu med egna förslag om att bygga nya badanläggningar i Ryd och i närheten av Skäggetorp. Varför ska inte de boende i Ryd och Skäggetorp kunna bada i sitt närområde på sommaren? Vi vill se till att det finns badmöjligheter, mötesplatser och något att göra för ungdomar och andra som bor i området. Hangaren är ett bra ställe för badmöjligheter och andra aktiviteter där ungdomar kunde mötas. Det är jättebra att man satsat på bad i Johannelund, men man borde också kunna erbjuda möjligheter till bad i fler områden som ligger utanför stadskärnan, säger socialdemokraternas oppositionsråd Jakob Björneke och fortsätter.
- Frågan om Glyttingebadet har diskuterats i flera år utan framgång. Socialdemokraterna har tidigare poängterat att kommunen inte har möjlighet att påverka Glyttingebadet och uppmanat den borgerliga alliansen till att hitta andra lösningar. Men inte heller den här sommaren har de boende i Skäggetorp och Ryd något fungerande utomhusbad i närheten. Det innebär dock inte att kommunen inte kan erbjuda badmöjligheter. Socialdemokraterna föreslår ett utomhusbad i anslutning till Hangaren i Ryd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om