Banden till förskolan flätas samman

Bandet klipptes, och flätades sedan samman igen. Detta för att symbolisera mångfalden, som så väl behövs i vårt samhälle. Förskolan Brunnsgatan 10 i Adjunkten är i två plan och inrymmer 80 barn i åldern 1-5 år. Ett fyrtiotal av dem har redan börjat.

Det var stort mediauppbåd när banden till förskolan klipptes. Bakom saxen stod Eva Edsgården och Linda Castell.

Det var stort mediauppbåd när banden till förskolan klipptes. Bakom saxen stod Eva Edsgården och Linda Castell.

Foto:

Linköping2014-10-09 06:57


Samtidigt invigdes även upptagningscentrum för nyanlända ungdomar som är i samma byggnad. Här kan eleverna tas emot och bli kartlagda om vilka behov de har och hur deras utbildnings-, hälso- och familjesituation ser ut.
- Vi vet att många från Syrien är på kommande. Vi hoppas dessa ungdomar och de andra som anländer finner sig till rätta och får en god omstart. Vi söker deras styrkor men undersöker också vad de behöver stöttas med. Så bygger vi för framtiden, säger Catharina Rosencrantz som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Behövs centrumdagis
Eva Edsgården är förskolechef för T1:s förskolor, och så även för denna. Hon berättar att Brunnsgatan 10 är för alla barn i upptagningsområdet.
- Det finns ett stort behov av centralt belägna förskolor. Vi vinner på att samverka och hitta rätt kompetenser. Sedan är vi extra stolta över att ha två gårdar att leka på, trots att vi ligger så centralt till.
Det är inte så vanligt, säger hon. Hållbar utveckling är i fokus, både när det gäller natur, kultur och människor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om