Bantad investeringsram

På måndag drar det kommunalpolitiska maskineriet igång igen efter drygt två månader politisk torka. Det mäktiga planeringsutskottet där kommunalråden sitter har sitt sammanträde och en punkt på dagordningen är att dra igång arkitekttävlan för Linköpings nya Resecentrum.

Linköping2012-08-13 06:39

Det är en lätt solbränd kommunstyrelseordförande som har trummat ihop sin beredande grupp igen efter sommaren. Linköpings ekonomi är i balans. Men kommunen existerar i en ekonomisk osäker omvärld där saker och ting kan gå snett väldigt snabbt.

Dubbelspåret
Ordförande Paul Lindvall ser fram emot den politiska hösten och dess utmaningar men höjer ett varningens finger för att om den internationella ekonomin fortsätter att krisa kan en del investeringar skjutas på framtiden.
En del investeringar som det nya badhuset, projekteringen inför det kommande dubbelspåret och nya resecentrumet är dock inte hotade.
- Vi kommer att fortsätta att investera men kanske kan det vara så att vi drar ned något i investeringsramen det får vi diskutera. Men klart är att vi ska byta ut den gamla simhallen, planera för nya bostäder och en ny infrastruktur, säger Paul Lindvall eftertänksamt efter att ha tagit del av SKL och konjukturinstitutets prognoser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om