Barn i ostädat hem omhändertogs

En Linköpingsfamilj hade ostädat hemma. Det tyckte inte socialnämnden var en bra uppväxt miljö och ansökte hos länsrätten om att få omhänderta parets ettåriga son enligt lagen om vård av unga (LVU).

Linköping2005-07-29 06:30

Linköpingsparet hävdar dock att det inte föreligger sådana brister i hemmiljön eller i deras förmåga att ta hand om sin son att det skulle motivera vård enligt LVU. Om en sådan placering skulle behövas, ska han bo hos sin farmor, som har en fin relation till honom, hävdar paret med bestämdhet.
I socialnämndens utredning framkommer det att omgivningen oroas över moderns möjligheter att klara av föräldraskapet. Tjänstemännen fann att paret har en kärleksfull relation till sin son, och att det är föräldrarnas önskan att han ska få en bra uppväxt tillsammans med dem.
Paret ansträngde sig i flera avseenden att anpassa hemmiljön till ett nyfött barn. Bland annat gjorde de sig av med ett flertal husdjur. De storstädade även vid några tillfällen lägenheten.
Det framkommer också att paret har ett intensivt socialt umgänge, vilket socialnämnden anser vara olämpligt för en småbarnsfamilj, som behöver lugn och ro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om