Barnen får betala

- Att barn- och ungdomsnämnden fick ett överskott på 14 miljoner förra året är ingen merit. Det säger moderaternas kommunalråd, Paul Lindvall. Han anser att pengarna borde ha använts till att anställa fler barnskötare och förskollärare i stället.

Linköping2006-02-09 07:47

Enligt Lindvall kunde man ha anställt ett 30-tal barnskötare och förskollärare för att minska barngrupperna för överskottspengarna.
- Sossarna gick till val på att minska barngrupperna inom barnomsorgen. Vad som hänt är att grupperna har blivit större. Valåret 2002 gick det 5,0 barn per årsarbetare, 2003 hade det ökat till 5,3 barn, och 2004 var man uppe i 5,5 barn per årsarbetare. Dessutom får man nu 14 miljoner i överskott som försvinner in i kommunens kassakista. Det är ett misslyckade av socialdemokratisk politik, säger Paul Lindvall.
Nu säger ju Birgitta Ståhl-Öckinger (s, nämndens ordförande/red anm) att överskottet kommer från att man haft fler "billiga" barn än beräknat?
- Det kan kanske ligga något i detta. Men den stora biten ligger i att man dragit ned på personalen. Personalbemanningen inom förskolan har skurits ned med tio procent. Det vet alla föräldrar och all personal - att det varit ganska tufft sedan det senaste valet. Barngrupperna har blivit större och större.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om