Barnmisshandel på lekplats

En barnmisshandel som ägde rum i Skäggetorp i måndags har föranlett polisen att efterlysa ett vittne till misshandeln.

Linköping2016-07-29 09:00

Det var en femårig pojke som den 25 juli blev slagen med ett flertal slag av en vuxen man i en lekpark på Sörgårdsgatan i Skäggetorp. En kvinna som såg misshandeln ringde till polisen och berättade om vad hon sett och vart mannen och barnet hade gått efter misshandeln.

Ring polisen

Polisen kom i kontakt med barnet och med mannen, som är en bekant till barnets familj, men söker nu det vittne som ringde till polisen. Kvinnan som ringde har inte kunnat identifieras och förhöras om det som hon såg så därför uppmanar man vittnet att höra av på telefon 114 14.

Tar utredningen vidare

Kammaråklagare Helene Gestrin hoppas att vittnet ska höra av sig så att utredningen kan komma vidare. Fler personer kan ha bevittnat händelsen då barnet blev slaget och man uppmanar även dessa att höra av sig.

– Att kvinnan kontaktade polisen och berättade att hon såg ett barn bli misshandlat är jättebra men vi behöver nu mer hjälp från henne. Vi vädjar till henne att kontakta polisen igen så att vi kan hålla ett polisförhör med henne, , säger Helene Gestrin och fortsätter.

– Om det finns andra personer som har sett händelsen men ännu inte har pratat med polisen så ber vi också dem att ringa. Det är viktigt att alla som ser ett barn bli slaget också ställer upp och berättar om det för polisen. Det gör så att barnet kan få hjälp och så att den som slår ett barn också kan åtalas och straffas för det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om