Bästa semlan i Sverige

Lasses Livs i Vidingsjö har inte bara goda semlor utan det säljer även flest i landet. Detta har uppmärksammats av Arla som hört av sig till den lilla butiken.

En påse semla tack. Foto: Max Elofsson

En påse semla tack. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2016-02-18 12:41


När Linköpings Tidning kommer på besök så råder det lugn och ro i det lilla bageriet där Eva-Lena Stenfält lägger handen vid några av de gräddiga läckerheterna.

- Under själva "fettisdagen" så sålde vi i runda slängar 5 000 semlor och var kanske ett 20-tal personer som jobbade för fullt med att se till att våra kunder fick sina efterlängtade semlor. Vi säljer semlorna från december och en bit in april, menar hon och genast går mina tankar den semmelälskade privatdeckaren och bokfiguren Ture Sventon som ju äter semlor året runt.

Just i dagarna säljer Lasses livs flest semlor i hela Sverige, fler än både butiker i Stockholm och Göteborg. Man har även fått bästa omdömena på en nätsajt, vilket Britta Önnegren tycker är mycket roligt. Lasse Önnegren, ägare till Lasses Livs, har beslutat sig för att sälja sin rörelse och en ny ägare tillträder den första april.

- Men jag blir kvar i kulissen och jag kan lova att vi inte kommer att sluta med semlorna. Det vare ju rena självmordet för en ny ägare, avlutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om