Bedragare försökte sälja falska lotter

Försökte sedan fly från polispatrullen.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-11-04 07:02


På tisdagskvällen ringde en person till polisen i Östergötland och anmälde en misstänkt lottförsäljare. Inringaren hade fattat misstankar mot den manlige försäljaren - som är i 45-årsåldern - på grund av att de lotter han försökte sälja i Naturskyddsföreningens namn såg gamla och slitna ut.

När anmälaren gjorde lite egna efterforskningar på internet, visade det sig att det fanns en varning utfärdad gällande just lottbedrägeri i Naturskyddsföreningens namn.

Polispatrullen som skickats ut för att försöka få tag på bedragaren, stötte på denne i samma område där han tidigare hade försökte kränga lotterna. När mannen fick syn på polisen försökte han sig på ett flyktförsök - vilket misslyckades.

Efter kontroll och förhör med mannen framkom det att han tidigare gjort sig skyldig till åldringsbrott, då han tagit sig in i en äldre persons bostad under förevändning att han skulle sälja något till förmån för en förening. Mannen ska vid det tillfället ha stulit en plånbok innehållande bland annat kontanter. Det brottet skedde i Östersund, där mannen också är skriven.

Polisen beslagtog mannens lotter och kontanter för att förhindra fortsatt brottslighet. En anmälan om bedrägeri, alternativt försök till bedrägeri, har upprättats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om