Behandlingshemmet Oasen utökar

Stadsmissionen har utökat behandlingshemmet Oasen med en grundbehandling för kvinnor med beroendeproblematik. Öppningen skedde redan under våren men invigningen ägde rum under gårdagens strålande septemberdag.

Marie Stridh tycker det är helt underbart att stadsmissionen nu äntligen får inviga sin grundbehandling för kvinnor.

Marie Stridh tycker det är helt underbart att stadsmissionen nu äntligen får inviga sin grundbehandling för kvinnor.

Foto:

Linköping2012-09-27 06:48


På plats fanns bland annat Borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt och Landshövding Elisabeth som invigningstalade.
Grundbehandlingen är ett led i att erbjuda kvinnor i missbruk en frizon där de under sex veckor får boende samt behandling.
- Statistiken visar att över 90 procent av de kvinnor som är fast i ett beroende har erfarenhet av våld. Idag har vi skyddat boende för kvinnor och den här platsen är nästa steg om de själva vill, säger Marie Stridh, enhetschef.

Endast för kvinnor
Stadsmissionen har arbetat i många år för att en grundbehandling i Linköping ska bli verklighet. I gula stenhus från 1850-talet blev det till slut ett faktum. I dagsläget finns det 10 platser i grundbehandlingen och ytterligare 15 platser i den förlängda behandlingen som erbjuds dem som har behov av det. Behandlingshemmet är avsett uteslutande för kvinnor, något som Marie anser vara en viktig bit.
- Under en kort period på väg genom livet kan det vara bra att slippa spelet med könsroller. Under ett missbruk växer sig de rollerna starkare och därför är det viktigt att släppa den biten en stund, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om