Belyser film en hel vecka

Icke-kommersiell film får en plats i strålkastarljuset under en hel vecka då Linköpings filmsalonger drar igång för första gången. I SFs biosalonger visas filmer som aldrig gått upp på Linköpings biorepertoar men som allt förtjänar en plats. - Satsningen är ett intitiav från Linköpings kommun för att bredda filmutbudet i Linköping. Filmerna som visas är ett komplement till SFs vanliga utbud, säger Ann-sofie Löw, sakkunnig vuxenkultur på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Ann-sofie Löw och Lina Marcusson vill sätta filmen på Linköpingskartan.

Ann-sofie Löw och Lina Marcusson vill sätta filmen på Linköpingskartan.

Foto:

Linköping2015-02-19 08:47


Startskottet går fredagen den 27 februari, då med en halvdagskonferens på Konsert och kongress där den icke-kommersiella filmens vara diskuteras av bland andra Per Eriksson från svenska filminstitutet och filmkritikern Johanna Koljonen.
Öppningsfilmen blir oscarsnominerade dramat Ida som visas på bioduken inne på SF. Utbudet har valts ut i samarbete med film i öst och cinemax och sträcker sig såväl över både jorden och genrer.
- Vi vill återspegla mångfald så olika genrer och filmer från olika länder ska synas på bioduken, menar Ann-sofie Löw. Brittiska Le Weekend, tyska Marias väg och palestinska dramat Muren är bara några av de filmer som veckan erbjuder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om