Berzeliusskolan byggs om

Trycket på innerstadens skolor är hårt från framförallt högstadieeleverna. Alla vill in till stan och det ställer krav på både skolorganisationen såväl som på de byggnader som ska ge plats åt växande elevkullar.

Utbildningsstrukturen på Berzeliusskolan har förändrats under de senaste åren vilket ställer andra krav på lokalerna.

Utbildningsstrukturen på Berzeliusskolan har förändrats under de senaste åren vilket ställer andra krav på lokalerna.

Foto:

Linköping2014-04-15 06:55


Nu byggs Berzeliusskolan om för den framtiden och för att få ett bättre utnyttjande av befintliga ytor och en ljusare, modernare skolmiljö.
Det är målet för det stora ombyggnadsprojekt som Lejonfastigheter nu har startat på Berzeliusskolan.
Någon utbyggnad av fastigheten kommer inte att ske, här arbetar man istället med förtätning. Genom att öppna upp och flytta väggar försvinner de långa korridorer som finns idag och samtidigt frigörs nya ytor.

Totalrenovering
Berzeliusskolan har underhållits i olika intervall genom åren, men inte i någon större omfattning. Den här gången tar Lejonfastigheter ett helhetsgrepp i renoveringen. Det byts fönster och all belysning och flera av huskropparna får ny ventilation. Tekniska installationer uppdateras och anpassas efter dagens normer.
- Det finns också ett stort behov när det gäller uppfräschning av ytskikten, och framför allt ett helhetstänk när det gäller material och färger. Nu bygger vi efter vad vi kallar den röda tråden, där tanken är att skapa mer enhetlighet och igenkänning, säger Cecilia Arkhed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om