Beställning på nya plan säkrar jobben

Den 18 december fick SAAB och JAS-projektet en tidig julklapp då både Försvarets materielverk beställde 60 stycken uppdaterade JAS-plan och Brasilien valde att gå vidare med sin offert på samma plan.

Gunnar "Gurra" Göransson är ordförande för verkstadsklubben på SAAB.

Gunnar "Gurra" Göransson är ordförande för verkstadsklubben på SAAB.

Foto:

Linköping2014-01-22 07:53


Gunnar "Gurra" Göransson är ordförande för verkstadsklubben på SAAB och det är hans medlemmar som ska bygga det uppdaterade flygplanet.
- Beställningen från FMV kom verkligen lägligt och gjorde att vi efter en lång tids uppförsbacke nu kunde se ljusare på framtiden. En liten lustig sak som hände på kvällen den 18 december var att det började ringa journalister framåt klockan sju och prata om ytterligare en beställning på JAS och denna gång från Brasilien. Denna gång så hade jag dock ingen susning om vad det rörde sig om så jag bad dem helt enkelt vänta till efter den presskonferens som skulle hållas 20.00 samma kväll. Självklart är det positiva nyheter för oss även om ett kontrakt ännu är långt ifrån påskrivet och klart, berättar "Gurra" och forstätter att förklara hur landet ligger.

Förhandla i ett år
- Nu ska man förhandla om ett köp av JAS och hur det ska se ut, vad som ska ingå och så vidare. Vi inom facket är inte med där men vi har insyn i förhandlingarna och får kontinuerlig information om hur det går. Jag räknar kallt med att de förhandlingarna kommer att ta hela 2014 i anspråk. I framtiden lurar även nya affärer i form av att även Schweiz har visat intresse för att köpa det svenska stridsflygplanet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om