Bestorps byalag får miljöstipendium

Årets miljö- och naturvårdsstipendium inom Linköpings kommun går i år till Bestorps byalag för deras arbete med miljö- och klimatfrågor på det lokala planet. Louise Alebrand och Fredrik Janzén, båda två delaktiga i Bestorps byalag, tog emot priset i stadshuset under torsdagen.

Louise Alebrand och Fredrik Janzén från Bestorps byalag fanns på plats i stadshuset för att motta årets miljö- och naturvårdsstipendium.

Louise Alebrand och Fredrik Janzén från Bestorps byalag fanns på plats i stadshuset för att motta årets miljö- och naturvårdsstipendium.

Foto:

Linköping2012-11-30 07:37


Byalaget har bland annat anordnat föreläsningsserier som sträcker sig genom 2012 och in på 2013, som en del i ledet att stärka medvetenheten kring miljön. Enligt motiveringen får de stipendiet även för sitt arbete till att synliggöra hållbara möjligheter för bygden samt att de bidrar till landsbygdsutveckling inom Linköpings kommun.
- Det här priset ger oss drivet att fortsätta skapa en levande landsbygd. För oss är en levande landsbygd också en hållbar landsbygd, säger Louise Alebrand från Bestorps byalag.

Värdig kandidat
Miljö- och naturvårdsstipendiet delas ut varje år av miljö- och naturvårdskommittén vid Linköpings kommun. I år inkom 12 nomineringar.
- Det här är en värdig kandidat som arbetar för miljön på ett effektivt och bra sätt. Det är viktigt för vi måste göra något åt miljön, säger Gunnilla Wetterling (MP), Bygg- och miljönämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om