Beväpnade män band villaägare

Brutalt rån i jakt på kontanter.

Linköping2015-11-16 10:13

Flera okända personer tog sig in i en villa i Norrköpingstrakten och band där tre personer. Minst en av gärningsmännen ska ha varit beväpnade. Ett mycket grovt och kränkande brott menar polisen.

Klockan 01.00 anmäls ett rån i en villa i Norrköpingstrakten. När polisen kommer till den aktuella bostaden så finner man tre stycken personer bundna och med förbunda ögon och tilltäppta munnar. Det ska ha varit flera okända gärningsmän som tagit sig in i bostaden, minst en av gärningsmännen har varit beväpnade, men det är i skrivande stund oklart hur många det var som tog sig in i villan men troligt att det var mellan tre till fem stycken uppger polisen.

- I stort sett har vi inga kommentarer i nuläget, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman och låter mer förtegen än på länge.

- Jag kan dock bekräfta att det varit i väpnat rån mot en villa i Norrköpingstrakten där okända gärningsmän bundit tre målsäganden. Det är dock oklart om gärningsmännen fick med sig något av värde, menar Fredrik Kliman vidare och bekräftar det som redan står på polisens hemsida om att rånaroffren mår bra efter omständigheterna men är självklart i chock.

Uppgifter gör i skrivande stund gällande att mannen i familjen är företagare och att rånarna var på jakt efter kontanter. Uppgifter gör även gällande att det kan röra sig om utländska gärningsmän då de inte pratat med varandra på svenska utan ska ha tilltalat varandra och sina offer på engelska.

- Det här är ett mycket grovt och kränkande brott när man tar sig in i ett hus på natten och vaknar upp av att okända män tagit sig in i ens bostad, fortsätter Kliman och säger att vanligen så vet de som gör på det här sättet vad de är utefter.

Polisen har sökt igenom området runt bostaden med hund och även hållit förhör med personer i närheten. Man ska även ha stoppat bilar och gjort andra åtgärder men ännu finns det inga personer misstänkta eller anhålla för det brutala rånet.

- Dessbättre hör inte den här typen av rån till vanligheterna, avslutar Fredrik Kliman

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om