Beväpnade män rånade ICA-butik

Kom över en okänd summa kontanter.

Linköping2015-11-23 12:43

Två stycken beväpnade män rånade under söndagskvällen ICA i Linghem. Polisen var snabbt på plats men ännu har ingen gripits för rånet. Två yngre kassabiträden chockades av de hotfulla rånarna.

Det var vid 2.30-tiden i söndagskväll som två maskerade och beväpnade män rånade och hotade personal på ICA supermarket i Linghem.

- En av dem ska ha haft en kniv medan den andra hade ett annat föremål i handen, det är oklart vad just nu, berättar kriminalinspektör Henry Jansén vid Linköpingspolisen och fortsätter:

- Just nu så vet vi att de kom över en summa kontanter men inte exakt hur mycket. Vi ska prata lite mera med de två yngre tjejerna som satt i kassan vid tillfället. Självklart så chockades de av händelsen, säger Henry Jansén vidare och berättar att det var ett vittne som befann sig i butiken som fick larma polisen då flickorna inte var ganska upprörda.

Efter rånet försvann gärningsmännen från platsen, eventuellt i en mörk bil, i okänd riktning. Ingen blev person blev dock skadad fysiskt vid råntillfället.

Ica-butiken spärrades av och tekniker genomförde en brottsplatsundersökning under natten samtidigt som ett tiotal polispatruller med flera hundar sökte gärningsmännen dock utan framgång. Ingen misstänkt har alltså ännu gripits men en del teknisk bevisning har säkrats och det finns flera personer som bevittnade rånet.

- Vi vill väldigt gärna komma i kontakt med den som sett något som kan sättas i samband med det här rånet. Det kan vara precis vad som helst och även om man tycker att det inte kan spela någon roll så kan det ha stor betydelse för oss i utredningen, avslutar Henry Jansén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om