Bidrar till vattenkvalitet och minskade utsläpp

Årets miljö- och naturvårdsstipendium på 10 000 kronor går till gemensamhetsföreningar för avlopp. De har bidragit till minskade utsläpp i närmaste vattendrag samtidigt som kvaliteten på grundvatten och dricksvatten i områdena skyddas.

Bo Andersson och Hilding Karlsson är hedrade över stipendiet.

Bo Andersson och Hilding Karlsson är hedrade över stipendiet.

Foto:

Linköping2014-11-25 08:00


- Det känns väldigt hedrande. Det var inte så förväntat från början, för vi visste knappt att stipendiet fanns. Men när vi var med i nomineringen så trodde vi att det fanns en chans, för vi har lagt ner många timmar ideellt i den här arbetsgruppen. Det blev ett riktigt bra slutresultat och alla är nöjda och glada, säger Hilding Karlsson som är representant för gemensamhetsföreningarna.

Förebilder inför fortsatt arbete
Kommittén för Linköpings kommuns miljö- och naturvårdsstipendium gav motiveringen att anläggningssamfälligheterna har bidragit till att de lokala utsläppen från enskilda avlopp i bebyggelsegrupperna har upphört. Det har genomförts genom att lokala ledningsnät har anlagts och anslutits till närmaste kommunala avloppsnät, vilket leder till minskade utsläpp och att vattenkvaliteten skyddas. Miljö- och naturvårdskommittén ser föreningarna som förebilder inför fortsatt arbete med att skydda och förbättra kvaliteten i sjöar och vattendrag i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om