Bilarna fortsätter att brinna - tre nya bränder inom en halvtimme

Ett flertal bilar har sats i brand i Ryd under den senaste månaden. Nu i fredagskväll skedde tre stycken med enbart tretton minuter mellan varje.

Linköping2016-03-14 14:06

- Det är klart att det är möjligt att ta sig mellan de adresser där fredagskvällens bränder ägde rum, menar polisens utredningsbefäl Mikael Persson och ger oss adressen Rydsvägen 24, och sedan samma väg men nummer 266 samt ett nummer på Ryds allé.

- Första branden skedde klockan 20.24, sedan 20.37 och därefter 20.46. Det är alltså mindre än en kvart mellan de tre bilbränderna. Som jag ser det just nu måste det vara samma gärningsmän men vi har väldigt lite att gå på och inga vittnes uppgifter vi kan gå ut med heller.

Senare på natten mot lördag ska det skett ytterligare en bilbrand och då talar vittnesuppgifter om tre gärningsmän som ska setts fly från platsen efter att det först hörts en explosion och därefter ska en bil börjat brinna. Polisen rubricerar det hela som skadegörelse genom brand.

- Det är oroligt i Ryd och det tittas på problemet inte bara från vårt håll utan även kommunen och andra aktörer är med för att lösa det här problemet, menar Mikael Persson avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om