Bilda egen storregion i länet

Föga överraskande går nu Linköpings kommun fram med ett förslag till Landstinget att Östergötland ska bilda egen regionkommun.

Linköping2012-04-18 06:50

Regionfrågan har gått i stå påstår många inom politiken. Vårt län hann inte para ihop sig med grannarna i tid när man hade chansen och därför gick tåget den gången med Östergötland kvar på perrongen.

Regional röra
De partipolitiska turerna var omfattande och det som man med säkerhet kan fastslå nu med facit i hand är att man inte var överens.
- Vi har just nu en regional organisatorisk röra som vi måste lösa upp genom att agera kraftfullt. I steg ett vill vi att landstinget tar initiativ till en egen regionkommun och att Östsam går upp i landstingets organisation så länge. Det är viktigt ur både demokratisk synvinkel och ur effektivitetssynpunkt att samla dessa frågor på ett ställe. En återgång till den gamla ordning vi hade för tio år sedan är inget alternativ, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall och fortsätter.
- Det är viktigt att behålla det demokratiska inflytande över de regionala utvecklingsfrågorna. Därför bör dessa organiseras inom landstinget från och med 2014. På sikt bör en större regionkommun bildas enligt det positionsdokument Linköpings och Norrköpings kommuner samt landstinget sedan tidigare är överens om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om