Biljakt i city

Polisen prejade bil med fyra män.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-11-24 13:06


När polisen strax innan lunchtid på tisdagen skulle kontrollera en falskskyltad bil uppstod en biljakt. Efter att polispatrullen prejat bilen med fyra män i, greps de och fördes till polishuset i Norrköping. I nuläget är de fyra männen oidentifierade.

Det var klockan 11.18 som en polispatrull skulle kontrollera en personbil som var falskskyltad enligt den väktare som ringt in till polisen. När polismännen skulle gå fram till bilen och be föraren kliva ut ur den var han inte särskilt samarbetsvillig utan istället tryckte han på gasen varvid polispatrullen tog upp jakten. Polismännen i bilen beslöt att preja bilen för att få stopp på den då den körde både ett sådant sätt så att den kunde skada andra trafikanter eller de som befann sig i närheten eftersom man även körde upp på trottoarer.

- De fyra männen greps för förberedelse till rån och är i nuläget oidetiferade, säger polisens informatör Erik Thulin och forstätter med att säga att man gjort vissa fynd och tagit saker i beslag.

- Vad vi hittat kan vi tyvärr inte gå ut med då det råder förundersökningssekretess. Bilen är dock stulen i Malmö under gårdagen (läs måndag), fortsätter Erik Thulin som i övrigt inte har några ytterligare kommentarer i frågan utan hänvisar till den fortsatta utredningen.

Ett större område i centrala Norrköping spärrades av under förmiddagen och lunchen. Själva prejningen av de brottsmisstänkta männen skedde i korsningen av Dalsgatan och Kvarngatan. En polisman blev lindrigt skadad i samband att man rammande den stulna bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om