Biljetterna släppta till Whiskyexpo

År 2004 drog Kenneth Lindblad igång Linköpings whiskyexpo för första gången i Linköping. Den gången hölls arrangemanget i Cupolen. Första året samlades 1 200 personer under en mässdag och gav blodad tand. Redan året därpå var mässan under två dagar och drog ännu fler besökare.

Kenneth levererar först Linköpings Whiskyexpo i början av februari och sedanBeer Expo i mitten av april. Foto: Linn Strelin

Kenneth levererar först Linköpings Whiskyexpo i början av februari och sedanBeer Expo i mitten av april. Foto: Linn Strelin

Foto:

Linköping2017-11-27 11:30

Trots lokalflytt av mässan två gånger så är intresset lika stort, eller ännu större, och under tre pass i två dagar samlar man nästan 4000 intresserade gäster.

Femton år i rad

Nu är det dags att köpa biljetter igen till Whiskyexpot där Whiskynördar och kulturintresserade kan spetsa in sig på en rad olika kvalificerade seminarier från kända leverantörer i branschen.

För femtonde året i rad bjuder nu familjen Lindblad in till dryckesprovningar och intressanta utställare. Den numer legendariske Whiskyexpogeneralen, Kenneth Lindblad, började sin verksamhet med att bjuda in ett tjugotal vänner år 1992 för att prova whisky och det blev sedan grunden till whiskyklubben Beathas Vänner.

- Mässan som är Sveriges enda mässa i den här storleken och har inte som många andra mässor öl som en del av innehållet i mässan. Ölen har sin egen mässa, Beer Expo, den 14 april 2018. Sedan tre år tillbaka har dock vi en speciell avdelning endast för rom, berättar Kenneth Lindblad vidare.

- Till årets whiskyexpo som går av stapeln fredag 2 februari och lördag 3 februari Linköpings Konsert- & kongress är fler än 25 utställare anmälda. Linköpings Whiskyexpo speciella nisch är seminarier. Där man går på djupet bland whisky och rom. Förra året hade man fler än 40 seminarier med över 1500 personer under två dagar.

Tusentals provningar

Kenneth Lindblad har hållit på med whisky i 25 år. 1992 grundade han whiskyklubben Beathas Vänner som nyligen firade sin 25 årsdag. Klubben har över 200 medlemmar och träffas regelbundet för att prova whisky men även andra drycker som rom, grappa med mera.

Under sina 25 år har Kenneth hållit tusentals provningar över hela Sverige. I barer, vardagsrum, fabriker och i allehanda lokaler. Resorna till Skottland har naturligtvis varit regelbundna.

-Sist vi var Skottland åt vi middag med VD:n för Gordon & MacPhail. Till kaffet bjöds vi på whiskyn Mortlach, lagrad i 75 år med ett pris på över 250.000 kronor flaskan. Den smakade alldeles utmärkt, utbrister expogeneralen, Kenneth Lindblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om