Bilkapningen i Johannelund

Polisen söker vittnen brutalt bilrån.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-12-07 12:29


Vid helgens bilkapning så blev en målsäganden av med sin Volvo V 60 men han kunde även blivit av med sin årsgamla baby som satt fastspänd i bilen. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Det var klockan 22.04 som en person ringde in till polisen och berättade om att han fått sin bil stulen på Munkhagsgatan i Linköping av två män. Varav en satt någon typ av vapen i hans rygg och hotat honom och sedan tilltvingat sig dennes bil. Det var precis när målsäganden spänt fast sin årsgamla baby i baksätet och barnstolen. Dock fick han ut sitt barn innan de båda biltjuvarna försvann med den i riktning mot Berga.

- Det här är ett väldigt ovanligt brott i Linköping berättar polisens utredningsbefäl Martin Hedberg och säger sig inte kunnat minnas att något dylikt hänt inom en överskådlig tid.

- Jag kan inte riktigt säga vad det var för typ av vapen som användes och mannen själv chockades men i övrig så skadades vare sig han eller det lilla barnet.


Nu vill polisen ha hjälp från dem som kan ha sett saker man kan sätta i samband med bilkapningen och kring den aktuella adressen. Polisen vill få kontakt med några vittnen som kan ha sett delar av händelseförloppet och även blivit omkörda av den stulna bilen med gärningsmännen i. Den stulna bilen är en grå Volvo V60 med ett registreringsnummer som börjar på L och slutar med 2.


Gärningsmännen beskrivs vara 180-190 centimeter långa, mörka i hyn och mörkt klädda. Polisen skickade ett flertal patruller för att söka efter både gärningsmännen och den stulna bilen. Polisen i region öst har även sänt ut ett så kallat zonlarm till andra polisregioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om