Billigast matinköp på stormarknad

Mathandling kan innebära en prisskillnad uppemot hundralappen beroende på var i Östergötland du gör dina matinköp. Bland de dyrare småbutikerna hittas ICA nära Flamman i Hjulsbro medan centrala Coop Konsum Lägerhyddan håller en genomsnittlig prisnivå. Det visar PROs årliga prisundersökningen som utfördes i oktober i år.

Li Teske, ombudsman hos PRO, tycker att det är viktigt att öka prismedvetenheten hos handlarna och hos allmänheten.

Li Teske, ombudsman hos PRO, tycker att det är viktigt att öka prismedvetenheten hos handlarna och hos allmänheten.

Foto:

Linköping2014-12-17 08:47


PROs prisundersökning har genomförts varje år sedan 1992. I Östergötland i år besöktes 47 butiker, varav 29 större och 18 mindre. Undersökningen tar upp prisskillnader för en varukorg innehållande 33 konventionella varor, 16 ekologiska varor samt fyra receptfria läkemedel.

Östergötland blir billigare
Östergötland hamnade i år på plats nummer tolv av 23, en klar förbättring från tidigare år då länets matbutiker var några av de dyraste i landet.
-Jag tror att butikerna lyssnar och tar till sig av vår undersökning. Saken är dock att det viktigaste handlar inte om vilken butik som är billigast utan det handlar om att öka prismedvetenheten hos butikerna och hos konsumenterna, säger Li Teske, ombudsman på PRO Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om