Bilsabotage: Fick hjulmuttrar lossade i centrum

En bilägare fick sina hjulmuttrar lossade när han parkerade i Skäggetorps centrum. När han körde iväg så lossade båda framhjulen ganska snart.

Linköping2016-02-24 12:58


Någon gång på natten mellan den 22 och 23 februari har en eller flera okända personer gett sig på och lossat på de muttrar som håller bilens hjul på plats. Vem som gjorde det eller varför är just nu en fråga för Linköpingspolisen att hitta svaret på.

- Det kan hända att detta rör sig om ett pojkstreck som gått överstyr, menar polisens utredningsbefäl Mikael Persson och fortsätter:

- I nuläget finns det ingen anledning att tro att det ska ligga någon brottslighet bakom även om bilägaren har misstankar åt ett visst håll. Vi ska hämta in de eventuella övervakningsfilmer som kan finnas från parkeringen i centrum och se vad de kan ge oss för svar. Det lustiga var att när bilägaren kontrollerade sina bakhjul så var även de muttrarna lossade. Bilägaren hann att köra en bra bit innan hjulen lossnade men som tur var hade han en domkraft med i bilen så han kunde hissa upp bilen och sedan dra åt muttrarna. Dessa låg bredvid bilen och på körbanan.

- Vi jobbar nu vidare med det här så får vi se om vi hittar en skyldig till detta, avslutar Mikael Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om