Biltemas nya kommer vd från Linköping

I måndags meddelade Biltemas vd, Olof Fransson, och styrelseordförande, Thomas Landin att de hade avgått och senare på torsdagen informerades företagets personal att Johan Horsak utsetts till ny vd för Biltemas i Sverige.

Johan Horsak har utsetts till ny vd för Biltema Sverige. Foto: Kajsa Nilsson

Johan Horsak har utsetts till ny vd för Biltema Sverige. Foto: Kajsa Nilsson

Foto:

Linköping2013-08-24 04:06


Biltemas nya vd är passande nog en genuin "Linköpingsgrabb" och han har varit varuhuschef och regionchef i Linköping i ett par år. Biltema är inne i en framgångsrik period just nu och gick om Clas Ohlson i försäljningssiffror för ett tag sedan.

Pigg femtioåring
Igår stod det alltså klart att Johan Horsak kliver upp ordentligt i organisationen när han blir vd för Biltema i Sverige. Det blev också klart att han får en ställföreträdande chef bredvid sig. Anneli Borg som kommer från ett jobb som regionchef och varuhuschef för Biltema i Uddevalla utsågs även hon igår. En ny styrelse i Biltemas svenska verksamhet kommer också snarast att utses.
- Jag ser verkligen fram mot den här utmaningen. Vi står inför en tuff framtid där målet är att kraftigt öka antalet svenska Biltemavaruhus de kommande åren, berättar Johan Horsak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om