Biogasdag för fjärde gången

Igår ägde biogasdagen rum för fjärde gången. Biogas är viktigt för regionens lantbrukare menar Peter Borring, ordförande för Lantmännens Riksförbund men menar samtidigt att debatten är aningen enögd.

Peter Borring ordförande för Lantmännens Riksförbund. Foto; Arkiv

Peter Borring ordförande för Lantmännens Riksförbund. Foto; Arkiv

Foto:

Linköping2012-10-06 04:06


Många var samlade på den energimässa som tog sin början under fredagen och i Cloetta Center. Energi Öst, som mässan heter, är tänkt att bli ett återkommande inslag i framtiden.
Under samma dag uppmärksammades biogasen med en egen dag. Detta skedde för fjärde året i rad. I år hade fokus lagts på hur man använder biogas inom lantbruket. Ordföranden för Lantbrukarnas Riksförbund Peter Borring hade synpunkter i frågan.

Viktigt för lantbrukaren
- Biogas och biogasproduktion är viktigt för oss. Inte tal om annat men det är även vindkraft, solceller och andra energikällor.
Jag kan ibland tycka att vi bara klarar av att fokusera på en fråga eller energisort åt gången. Vi är väldigt duktiga här i Östergötland vad det gäller biogas men ska vi klara oss i framtiden behöver vi alla typer av alternativa energikällor.
- Det är många bland våra medlemmar som är besvikna på regeringen när det kommer till att stötta biogasen och de små gårdsanläggningar som finns så är stödet och stimulansen lika med noll. Det har länge pratats om ett metangasreduceringsstöd men av detta har vi inte sätt röken, menar en engagerad Peter Borring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om