Birgittaskolan har åtgärdat bristerna

Nu kan både den partipolitiska debatten och interna diskussionen läggas åt sidan vad det gäller bristerna på Birgittaskolan.

Skolan har arbetat hårt med att stärka samhörigheten och att utveckla värdegrunden. Foto: Tommy Pettersson

Skolan har arbetat hårt med att stärka samhörigheten och att utveckla värdegrunden. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2018-02-15 13:00

Birgittaskolan hade sedan våren 2016 varit föremål för flera granskningar av Skolinspektionen och ett miljonvite hotade om man inte åtgärdade ett antal brister. Skolan har sedan dess arbetat intensivt med att åtgärda de sju brister som Skolinspektionen påpekat. Parallellt med de arbetet har en intensiv partipolitiska debatt pågått under 2017 angående hur och om en ordning var möjlig på skolan.

Fokus på skolarbetet

Men nu är samtliga av de sju påtalade bristerna åtgärdade och därmed kan alla inblandad koncentrera sig på den normala verksamheten.

På kort tid lyckades Birgittaskolan avhjälpa sex av sju påtalade brister och har nu även uppfyllt den sista anmärkningen som Skolinspektionen hade, gällande studiero. En enkät som Skolinspektionen har genomfört visar att Birgittaskolan nu dessutom hamnar över rikssnittet avseende studiero. Enkäten besvarades både av elever och pedagogisk personal och båda enkätsvaren var över rikssnittet avseende studiero.

- Det är fantastiskt roligt att se att det förbättringsarbete som har gjorts på Birgittaskolan har gett resultat. På Birgittaskolan, liksom alla andra skolor i Linköpings kommun, ska det vara studiero. Det är viktigt att alla elever ska känna sig trygga och ha de bästa förutsättningarna för lärande, säger bildningsnämndens ordförande Karin Granbom Ellison (L).

Stärka samhörigheten

Bildningsnämnden har hela tiden stöttat med resultatinriktade insatser för att se till att alla eleverna har en trygg skolmiljö och att elevernas studieresultat blir bättre.

Sedan Skolinspektionens tillsyn har åtgärder vidtagits i form av tydlighet vad gäller ordningsregler, förstärkt vuxennärvaro, förstärkning av specialpedagoger, handledning på modersmål och mer förebyggande elevhälsa.

- Birgittaskolan har genom ett intensivt förbättringsarbete utvecklats på ett fantastiskt sätt. Rektor, lärare och elever har tillsammans arbetat och lyckats skapa en skolmiljö som präglas av studiero, säger skolchef Åsa Ridne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om