Björn Eriksson leder kontantuppror

Det har gått för långt när det gäller bankernas motvilja mot att hantera kontanter, menar den förre rikspolischefen och tidigare landshövdingen i Östergötland, Björn Eriksson. Han är mycket kritisk till att bankerna får göra som dom vill utan att politikerna bryr sig.

Björn Eriksson leder kontantupproret mot bankerna.

Björn Eriksson leder kontantupproret mot bankerna.

Foto:

Linköping2015-02-23 07:54


- Vi behöver starta ett kontantuppror och visa att det inte är okey att bankerna gör som dom vill. Deras enda intresse verkar vara att få bort kontanterna så vi alla måste använda kort för det är där bankerna tjänar pengar. Inget fel på kort, men om vi ska ta bort kontanterna, är det politikerna som ska besluta det, inte bankerna, säger en upprörd Björn Eriksson.
Sverige har fått ett betydligt mindre antal uttagsautomater, vilket styr mot en minskning av kontanter i samhället. Bankerna bestämmer idag hur många uttagsautomater det skall finnas i vårt samhälle genom sitt eget bolag Bankernas depå, BDB.
- De enda som har ett intresse av att minska bankomaterna är bankerna, som på så sätt kan tjäna mera pengar genom att ta betalt för kortanvändning, menar Björn Eriksson, som kallade till ett möte på Myntkabinettet i Stockholm om dagens situation med kontanthantering. Deltagare var politiker, experter och en kritisk allmänhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om