Blåklint levererar närproducerad mjölk

I mitten av december gick den första mjölken från Hjordnära mejeriet ut till Östergötland då man levererade till 14 butiker. Mjölken är producerad på två Östgötska ekologiska gårdar, en i Askeby och den andra i Mjölby.

Lars-Gunnar Samuelsson tog initiativet till Blåklint.

Lars-Gunnar Samuelsson tog initiativet till Blåklint.

Foto:

Linköping2014-12-23 08:17


Mjölken produceras i Östergötland men ska inte förväxlas med Östgöta Mjölk som startades av några bönder i Östergötland år 2009 för att sedan säljas till Skånemejerierna och vidare till Emåmejeriet i Hultsfred.

Närproducerat och ekologiskt
Tre ställen, ICA Maxi Motala, ICA Maxi Linköping och ICA Signalen Ekholmen Linköping blev de första butikerna som fick möjlighet att sälja den närproducerade produkten.
Igår stod Henrik Samuelsson från Öjeby gård på ICA Supermarket i Tannefors och marknadsförde de nya mejeriprodukterna.
- Vi är väldigt nöjda så här långt med vår lansering. Konsumenterna är väldigt glada över att kunna köpa ekologisk mjölk från Östergötland, säger Henrik Samuelsson när han hällde upp mjölk till kunder i Tannefors.
Det är Blåklint, östgötska producenter av ekologiska varor samlade under ett och samma tak, som står bakom satsningen. Under december lanserades de första förpackningarna mjölk, yoghurt och filmjölk levereras till utvalda butiker i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om