Blir dyrare att ta bussen

Nu höjer Östgötatrafiken biljettpriset.

Det blir dyrare att åka buss. Foto: Tommy Pettersson

Det blir dyrare att åka buss. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-12-03 08:55


Tänker du åka kollektivt och då inom en tätort så kommer du att få betala mer för biljetten medan det ska bli förmånligare att köpa årskort.

Det är ingen uppseende stor höjning som Östgötatrafiken planerar utan det rör sig om några kronor och då främst för den som köper sin biljett direkt på bussen eller tåget och utan att nyttja reskassa, periodbiljett eller köpa sin biljett över nätet och i webbutiken kommer att få betala några kronor mer för sin resa.

Däremot ska det löna sig använda allehanda rabatter, periodkort eller köpa sin biljett digitalt. Därför höjer inte Östgötatrafiken priset vare sig års eller 30-dagars biljett för dem som reser inom både län och tätort. I tätort höjs annars dessa biljetter med tio kronor till respektive 90 kronor för vuxna och 80 för webbköp eller 90 kronor för ungdomar och seniorer.

Grundpriset och zonpriset på en enkelbiljett höjs med några kronor, en dygnsbiljett med fem om man inte reskassa används. Tio-dygnsbiljetten höjs med 70 kronor för vuxen och 20 kronor för ungdom och senior.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om