Boende hörde flera smällar: "Det är otäckt"

Flera plötsliga smällar. Och sedan blåljus i mängder. Det var många boende i Berga som hörde när mannen sköts mitt i centrum på söndagen.

Strax efter 21 på söndagskvällen sköts en man i 25-årsåldern på den övre parkeringsplatsen i Berga centrum.

Strax efter 21 på söndagskvällen sköts en man i 25-årsåldern på den övre parkeringsplatsen i Berga centrum.

Foto: Johan Rödin

Linköping2020-08-17 12:58

Strax efter 21 på söndagskvällen sköts en man i 25-årsåldern på en parkeringsplats i Berga centrum. Mannen fördes till sjukhus med skador i huvudet, men enligt polisen är han inte allvarligt skadad.

En äldre kvinna, som inte vill uppge sitt namn, har bott i området i 30 år. Från balkongen hörde hon flera smällar och såg när ambulansen anlände. 

– Det är otäckt, helt klart.

Olle, som även han bor i området, hade varit och handlat vid 20-tiden. När han kom hem berättade hans sambo att en man blivit skjuten på Berga centrums parkering. 

– Jag hade tur som inte hamnade mitt i det. Det har hänt en hel del här på sistone tycker jag, säger han.

Isabell Skott arbetade kvällskift på Ica i söndags när mannen blev skjuten.

– Vi hörde inte skotten, det är ju mycket annat som låter i en affär. Men människor sprang in i butiken och berättade, säger hon. 

Personalen var på väg att larma SOS men insåg snabbt att polisen redan var på plats. 

Abeer Maria har bott i Berga i 11 år. Han trivs i området och räds inte att varken motionera och handla i centrum på kvällarna.

– Jag känner mig trygg här. Polisen är närvarande. 

En mamma med barnvagn, som hörde skotten från balkongen, resonerar likadant. Rädd är hon inte – men visst är det otäckt när det sker så öppet på en offentlig plats. 

– Det hade ju kunnat vara jag själv när jag går och handlar på kvällen. Och nu när man har små barn tänker man lite extra på det. 

Abeer Maria trivs bra i Berga trots en del oroligheter.
– Håller man sig utanför problem kan man vara trygg här, säger han.
Abeer Maria trivs bra i Berga trots en del oroligheter. – Håller man sig utanför problem kan man vara trygg här, säger han.
Karta: Berga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!