Bokens dag drog fulla hus

I veckan har bokens dag arrangerats runt om i Linköping. I både bokhandeln och på biblioteket märker man att intresset av att träffa författarna bakom verken är stort.

Lotta Johansson, bokhandlare, arrangerade tisdagens bokfrukost.

Lotta Johansson, bokhandlare, arrangerade tisdagens bokfrukost.

Foto:

Linköping2012-11-14 07:58


Inne på Bokmedia har bokhyllorna skjutits åt sidan för att ge plats åt livs levande författare. Cilla och Rolf Börjlind, Cecilia Gyllenhammar och Carin Hjulström besöker bokens dag för att berätta om sina böcker och sitt författarskap.
- För läsarna betyder det mycket att få träffa författarna, säger Lotta Johansson, bokhandlare.
Hon verkar ha rätt. För bokfrukosten inne på Bokmedia har dragit fulla hus. 60 personer har klämt ihop sig på stolarna som ställts fram där pocketböckerna vanligtvis brukar stå.
- Visserligen har läsarna träffat författarna genom deras verk, det här blir ett annat slags möte, säger Lotta Johansson.

Personerna bakom verken
Det som i dag är bokens dag och som pågår på en mängd olika platser i Linköping, har drygt 20 år på nacken.
- Men från början var det verkligen bara en dag, i år är det snarare två dagar, säger Louise Kruse-Svensson, bibliotekarie som sitter i programgruppen för bokens dag.
- Nytt för i år är också att priset till Tage Danielssons ära delades ut i samband med bokens dag, säger hon. Även Louise Kruse-Svensson tycker att bokens dag har ett viktigt syfte att fylla genom att läsarna får träffa författarna bakom verken de läser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om