Bomässan skjuts upp ett år

Den omdiskuterade bomässan har fått nytt datum, nu beräknas invigningen av expot ske under sommaren 2017. Elva byggherrar har visat intresse för att bygga och nu utökas området till att även innefatta ett torg i anslutning till universitetsområdet.

Under gårdagen presenterades det att bomässan flyttas till 2017.

Under gårdagen presenterades det att bomässan flyttas till 2017.

Foto:

Linköping2014-02-04 07:55


- Vi har lyssnat av och det är viktigt att säkerställa att det blir kvalitet i expot. Därför har vi beslutat i dialog mellan kommunen och expobolaget att vi flyttar fram det till 2017. Vi ska göra någonting som vi är stolta över, meddelande kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall under gårdagen.
Under presskonferensen deltog även kommunalrådet Muharrem Demirok, Tommy Hultin, VD för Bo2016 och biträdande universitetsdirektör Mats Arwidson.

Genomtänkt
Det var en positiv stämning i lokalen när beskedet lämnades och de båda kommunalråden talade om fördelar med ett område där folk redan hunnit bosätta sig. Även från Hultins håll kom positiva ord.
- Jag tycker att det är ett moget och genomtänkt beslut, sade han. Skulle vi vänta ännu längre än till 2017 skulle det dock kännas urvattnat och intresset skulle minska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om