Bomblarm på flygplatsen

På tisdagens eftermiddag indikerade säkerhetsutrustningen på Linköping City Airport om att det fanns sprängmedel i en väska som fastnat i säkerhetskontrollen.

Larmet gick men det var aldrig fråga om att det fanns en bomb på flygplatsen. Foto: Kajsa Nilsson

Larmet gick men det var aldrig fråga om att det fanns en bomb på flygplatsen. Foto: Kajsa Nilsson

Foto:

Linköping2016-02-03 12:55


Det var när en tysk medborgare lämnade in sin väska i säkerhetskontrollen på Linköpings City Airport som den larmade om att det fanns sprängmedel i eller på väskan.

- Vi kontrollerade både väskans innehåll och själva väskans in och utsida men kunde inte hitta något sprängmedel vare sig på eller i väskan, berättar polisen presstalesman Thomas Agnevik om tisdagens drama.

- Vi kan faktiskt inte riktigt säga vad det var som gjorde att maskinen indikerade att det skulle finnas sprängmedel i kvinnans väska. Hon var dessutom ganska sen då hon kom från ett affärsmöte. Larmet kom 17.14 och planet skulle lyfta redan 17.20. Självklart blev hon inte jätteglad över att missa sitt plan hem då vi höll förhör med henne fram till och med klockan 19.00.

Utredningen visade senare att det inte fanns några som helst skäl att vida några åtgärder mot kvinnan eller hon misstänktes för något brottsligt. Hon hade själv inte någon förklaring till varför hennes väska utlöste larmet.

- Att sådant här händer är inte direkt jättevanligt. Det var en liknande händelse på Skavsta flygplats för en tid sedan. Där valde man att utrymma hela flygplatsen dock. Mig veterligen är detta första gången man får en sådan här indikation på Linköpings flygplats, avslutar Thomas Agnevik, presstalesman vid Linköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om