Bostadsbyggnadsbråket fortsätter

Det är nog inte många läsare som minns de uppfriskande bostadsbyggnads debatter som förekom på 1980 och -1990talet i Linköping. Epilogen den gången blev väl när socialdemokratens Göthe Anderssons strax före ett kommunalval lovade att käka upp sin hatt (eller var det att klättra upp i Domkyrkans torn?) om inte bostadskön byggdes bort. Socialdemokraterns lyckades den gången med hjälp av Stångåstaden råda bot på den värsta bostadsbristen.

Linköping2013-03-11 07:44

Kanske är det dags igen för en riktig het politisk debatt om bostadsbyggandet. I fredags surnade socialdemokraterna i Linköping till ordentligt på Alliansen och speciellt dess företrädare på samhällsbyggnadsområdet kommunalrådet Muharrem Demirok. Oppositionen menade att man förlöjligas när man framför kritik på kommunens låga bostadsbyggnadstakt.
Nu skärps tonen i debatten och kommunalrådet Muharrem Demirok gå ilsken i svaromål på socialdemokraternas påståenden. Denna gång är det i ett pressmeddelande som han räknar upp ett antal punkter där han anser att sossarna är ute och cyklar.

Socialdemokraterna skadar byggverksamheten
Under den senaste tiden har en intensiv diskussion om bostadsbyggandet i Linköping pågått och Alliansen med Demirok i spetsen välkomnar debatten. Bostadsbyggande och branschens strukturella mönster är viktiga komponenter i den lokala och regionala tillväxten. Socialdemokraterna i Linköping vill nu att kommunen ska inleda samtal med byggherrarna.
- Vi välkomnar detta nyfunna intresse hos Socialdemokraterna för vad byggherrarna tycker. Men för att detta ska vara meningsfullt måste Socialdemokraterna först tydliggör för våra byggherrar vilka politiska förslag de än så länge drivit. Förslag som tar sin udd direkt mot deras verksamhet och åsidosätter konkurrensneutraliteten, säger Muharrem Demirok, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om