Bostadsinbrotten gäckar polisen

Just nu plågas, främst, Ljungsbro och Lambohov av bostadsinbrott därav satsar polisen lite extra i dessa områden och snart kan inbrottsvågen vara över menar polisens utredningsbefäl Björn Goding.

Linköping2016-02-29 12:58

På två månader så har Ljungsbro haft närmare 30 bostadsinbrott. Polisen har noga kartlagt när dessa skett och på vilket sätt de gått till.

- Vi har en god bild över hur de flesta inbrott gått till men sedan är det mörkt när det kommer till vilka som kan ha gjort dem. Men vi tror att det rör sig om tre olika grupper och vi är säkra på att detta är organiserat på ett eller annat sätt. En av grupperna kommer, troligen, från forna Östeuropa, och de vet hur och var de ska slå till. En annan grupp består troligen mest av yngre gärningsmän och sedan så måste vi nog ha mer uppgifter och provsvar innan vi kan identifiera dessa personer. Vi väntar fortfarande på en del analyssvar från de olika brottsplatserna och har vi tur så kan det finnas DNA på något ställe och då kan vi snart ha någon fast, menar Björn Goding vidare.

- Vi kommer nu att arbeta än hårdare för att lösa de har inbrotten och få fast de som härjat här länge. Det finns nämligen skäl att tro att det, i mångt och mycket rör sig om samma personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om