Bostadskön för studenter växer

Inför terminsstarten har, det av Stångåstaden ägda bolaget, Studentbostäder cirka 4 200 bostäder klara för inflyttning. Cirka 2 000 av dessa är korridorsrum i Linköping. Efterfrågan på studentbostäder är i dessa tider hög i kommunen och bolaget har alltid haft ambitionen att studenterna ska få sina bostadsbehov tillgodosedda så fort som någonsin är möjligt.

Simon Helmér vd Studentbostäder i Linköping.

Simon Helmér vd Studentbostäder i Linköping.

Foto:

Linköping2014-07-26 04:06


De närmsta åren kommer man att producera cirka 200 nya bostäder i nya olika lägen. Nu provar man dessutom nya former, tillfälliga bygglov, för att färdigställa lägenheter snabbare än vad som annars är brukligt. Antalet inskrivna studenter är ungefär lika många som det var förra året men läget på studentbostadsmarknaden har under de senaste åren förvärrats på grund av att kommunens bostadsproduktion inte hinner med att svälja det behov som finns som helhet. Trycket från bostadssökande är som vanligt extra hårt vid terminsstarten och nuvarande regler gör det enklare för studenter som inte redan bor i Linköping att få bostad. Dessutom har Studentbostäder inlett ett samarbete kring nödbostäder med KOMBO, studenternas hyresgästorganisation i Linköping.
- Vi har fått tillfälligt bygglov i kvarteret Ostfatet 1 och i redan nu tidigt i höst börjar Flexator som levererar och monterar bostäderna att jobba, säger Simon Helmér vd Studentbostäder i Linköping och fortsätter.
-Min bedömning är att det blir betydligt tuffare för oss i år. Bostadssituationen i kommunen som helhet smittar av sig på vår tillgång och efterfrågesituation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om