Bra start för ny politisk majoritet

Det är bokslutstider i den offentliga sektorn och de två största östgötakommunerna samt Region Östergötland visar upp glädjande årsresultat för 2014.

Alliansen och Paul Lindvall har hushållat med resurserna och regerat utan skattesänkningar.

Alliansen och Paul Lindvall har hushållat med resurserna och regerat utan skattesänkningar.

Foto:

Linköping2015-02-09 07:40


Linköpings kommun visar återigen upp ett starkt bokslut och den borgerliga alliansen som styrt i åtta år kan inte beskyllas för att man lämnar över ett avdukat bord. Allt detta enligt det preliminära bokslutet för 2014 som nyligen presenterats.

Allting växer
Bokslutet har ett överskott på 296 miljoner kronor och en omsättning för kommun på hela 8,3 miljarder kronor. Kommunen har en stabil ekonomi med en låg skattesats. Bokslutsresultaten har varit goda, soliditeten god och investeringarna har kunnat finansieras med egna skattemedel.
- Vi lämnar över en stabil ekonomi till "Utredningskoalitionen". Kommunen har inga lån och är en av få kommuner som kunnat göra stora avsättningar för framtida pensioner, säger moderatledaren Paul Lindvall som suttit vid ratten i åtta år men fått kliva av efter valet och lämna över till den nya majoriteten som egentligen heter "Koalition för Linköping".
Med sitt smått skämtsamma prat om utredningskoalitionen menar Lindvall att man lägger ut en massa uppdrag, utredningar och löften som kommer att bli svåra att finansiera i framtiden.
- Jag har inte varit med om något liknande. Hela 58 uppdrag/utredningar gav man i budgeten. Man har tagit medel från den demografiska reserven bland annat och begränsat det ekonomiska handlingsutrymmet nu när vi står inför stora utmaningar och investeringar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om