Bråk i Linköpings koloniförening

I den annars så lugna koloniföreningen har det blåst upp rejält. Det två styrelsemedlemmarna Ove Back har tillsammans med Carina Boberg avgått efter det senaste mötet nu i onsdagen 13 augusti. Detta efter Ove Back riktat kritik mot hur föreningen och dess ekonomi sköts.

Linköping2015-08-15 04:05


Linköpings koloniträdgårdar är en paraplyorganisation och ansvarar för de fyra områdena Valla, Ullevi, Emmalund och Ådala. Vart och ett av dessa områden har sedan en områdesansvarig som fungerar som en fastighetsförvaltare och under sig har denne två anställda som fastighetsskötare. Dessa har till att se till att, bland annat, området är snyggt och välskött, att toaletter och andra gemensamma utrymmen sköts och mycket mera. För att sköta driften av område Ullevi har man drygt 72 000 kronor till drift och underhåll.

Pengar till underhåll
- Dessa pengar ska räcka, bland annat, grus till våra gångar, toalettpapper och allt annat som kan behövas för att driva vår förening. För dessa pengar tog vår områdesansvarige och gjorde en parkering vid område C som är vårt senaste område. En helt onödig investering då det finns drygt hundra nya fina parkeringsplatser bara några meter från den just anlagda parkeringen. En satsning som gick loss på närmare 70 000 kronor vilket betyder att Ullevis koloniområde i princip nu är utan pengar och hade vi varit ett företag så hade vi varit konkursmässiga, menar Ove back då vi sitter ner på hans koloniområde och pratar om varför han lämnade sitt uppdrag som suppleant i styrelsen för Linköpings koloniträdgårdar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om