Bråk om bidrag till EU-migranter

En kommuninvånare har överklagat beslutet om att Linköpings kommun ger ekonomiskt stöd åt verksamheten som ger EU-migranter mat, natthärbärge och rådgivning. Personen yrkar på att förvaltningsrätten ska upphäva det eftersom det inte hjälper invånarna i kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall överklagar anklagelserna om att kommunens insats är olaglig och obefogad.

Kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall överklagar anklagelserna om att kommunens insats är olaglig och obefogad.

Foto:

Linköping2014-03-05 07:42


- Vi kommer att avvisa överklagan och även framgent se det som en bra verksamhet. Det är en viktig satsning som verkar ha kommit igång bra, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall.
I januari beslöt kommunstyrelsen att stöda Linköpings stadsmissions verksamhet med maximalt 850 000 kronor, men nu har insatsen mött kritik.
Den som överklagat beslutet till Förvaltningsrätten i Linköping anser att kommunstyrelsen överträder sina befogenheter eftersom stödet varken riktas mot svenska medborgare eller invånare i Linköpings kommun, och därmed inte är någon kommunal angelägenhet.
- Våra jurister har tittat på ärendet och är tydliga med att det här inte är något utlandsbistånd, som den här personer hävdar, utan något som faktiskt ligger inom kommunens ansvarsområde och ett beslut som överensstämmer med gällande svensk rätt. Kommunstyrelsen har inte överskridit sina befogenheter, säger Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om