Brand i flerfamiljshus

Klockan 01:32 upptäckte en patrullerande polisbil mer eller mindre av en slump att det brann på översta våningen i ett flerfamiljshus i Tannefors. Räddningstjänsten kom till platsen och släckte branden.

Lägenhetsbranden på Gamla Tanneforsvägen 43 ledde till att man fann sprängmedel hos grannen.

Lägenhetsbranden på Gamla Tanneforsvägen 43 ledde till att man fann sprängmedel hos grannen.

Foto:

Linköping2013-07-26 07:08


Inne i lägenheten som brann i påträffades en svårt skadad man som fördes i ambulans till akuten i Linköping. Men den 39-årige lägenhetsinnehavaren avled senare av sina skador på sjukhuset.

Oförutsett fynd
Samtliga boende i det eldhärjade huset evakuerades och erbjöds boende på annan plats under resten av natten. Men i samband med brandevakueringen hittade man sprängmedel hos grannen och huset spärrades av för att bombgruppen från Stockholm skulle kunna komma till Linköping. Vid lunchtid anlände polisens bombtekniker till lägenheten i Tannefors och efter en kort stund bar teknikerna ut ett föremål som placerades i polisens bombsläpvagn för vidare transport och undersökning. Bombteknikerna kommer att undersöka det misstänkta sprängmedlet i efterhand. En man i 20-årsåldern plockades under dagen in till förhör hos polisen. Mannen har en koppling till lägenheten där polisen fann den misstänkta bomben.
- Personen som har lägenheten där det misstänkte sprängmedlet hittades är hos oss och han kommer att höras. Det har upprättats en anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse men brottsrubriceringen kan komma att ändras, säger polisens talesperson Erik Thulin. Efter förhöret släpptes mannen på fri fot.

Bombgruppen från Stockholm besökte Linköping för att transportera bort sprängmedlen.
Bombgruppen från Stockholm besökte Linköping för att transportera bort sprängmedlen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om