Bullerbyn vid vägs ände

Förskolan Bullerbyn startade år 1990 i Tannefors och bygglovet för den ursprungliga fastigheten gällde enbart för bostäder men sedan dess har man haft tillfälliga bygglov i över tjugo år. När kommunen till sist gav ett permanent bygglov trodde man att bekymren var över. Men därefter följde Saab överklagande och domstolsavslag i en till synes oändlig serie.

Linköping2013-06-27 06:44

Men nu har landets högsta domstol sagt sitt och därmed avslutat den juridiska delen i det hela. Domstolen meddelar att man inte beviljar prövningstillstånd för Saabs överklagande av Bullerbyn och övriga överklaganden. Därmed står tidigare domar och bygglov fast.

Segsliten historia
Det är ingen överdrift att påstå att Flygbullerproblematiken och i synnerhet den vid förskolan Bullerbyn har varit en segsliten historia där har byggplaner och verksamhet har hamnat mellan byråkratins stolar och i domstolars avgöranden.
I början på mars 2012 kom Miljödomstolen i Växjö med sin "friande Dom" gällande permanent bygglov för Föräldrakooperativa förskolan Bullerbyn på Lindesbergsgränd i Tannefors. Den aktuella domen i Miljödomstolen upphävde då Länsstyrelsens gamla beslut om avslag av det av Linköpings kommun beviljade bygglovet från 2009. Glädjen var stor hos alla i föräldrakooperativet, hos kommunens kommunalråd och hos fastighetsägaren Botrygg. Saab överklagade då en gång till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om