Bullerfrågan dras i Långbänk

Reaktionerna från länet kring den så kallade samordningen som Boverket och Naturvårdsverket skulle leverera har varit starkt negativa och nu vänds irritationen mot regeringen.

Linköping2013-05-10 04:05

Fastighetsägarna och flera andra aktörer ville få klara besked i bullerfrågan. Men när den första utredningen nu är klar kvarstår frågetecknen kring vilka bullernivåer som gäller. Fortfarande utgår Naturvårdsverket och Boverket från två olika lagar, och därmed blir det två olika tolkningar.

Huller om buller
Fastighetsägarna har tidigare uppmanat till dialog med regionala representanter från olika verksamheter i samhället. Kanske det nu är dags med mångpartssamtal i ärendet. För att få till stånd en förändring av nu gällande tolkningar och ramar vilka ger otydliga förutsättningar för expansion och nyproduktion av bostäder
- Vi är besvikna på att inte fått klara besked. Från regionen hör man antydningar till demonstration, civil olydnad, uppmaning till Linköpings kommun att våga pröva att bygga, utan formellt fastställd plan. Ska vi se rationellt på problematiken med bullerutredningen som blev lite av "huller om buller" så krävs det ett omtag. Det är beklagligt att frågan återigen dras i långbänk trots ett mycket tydligt uppdrag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om