Bygg ifatt bostadskön

Bostadsmarknaden är het just nu och det visar inte minst det pågående köpet av Hemnet. Det är den norska mediekoncernen Schibsted, ägare till bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet, som vill köpa den ledande mäklarsajten.

Det byggs med rekordfart i Linköping och Norrköping.

Det byggs med rekordfart i Linköping och Norrköping.

Foto:

Linköping2015-05-18 07:27


Det byggs med rekordfart och i takt med att man hinner få fram detaljplaner i riket större städer. För Norrköping och Linköpings del får man gå tillbaka till rekordåren och miljonbyggnadsprogrammets dagar för att se en liknade utveckling i branschen. Trots att det byggs i en allt mer ökande takt räcker inte bostäderna till varken i Linköping eller i Norrköping för närvarande.

Överhettat?
För Norrköpings del handlar det om att man började på en väldigt låg nivå och har nu också fått en hög takt i befolkningsökningen. I Linköping ser det något bättre ut förmodligen för att man hållit igång byggandet hela tiden även under lågkonjunkturer. En annan mer perifer orsak till att man har mindre problem än Norrköping är att bostadsmarknaden är överhettad i Linköping och det minskar rörligheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om