Byggare Murre invigde nybygget

Kortare upphandlings- och byggtider och förmånligt för att vara nybyggnation. Nu är första spadtaget för nya bostadsområdet i Lambohov avklarat - och vilket spadtag sen. Det gjordes nämligen per grävskopa med Muharrem Demirok vid spakarna; Linköpings egen Byggare Bob.

Med hjälp av grävskopan genomförde Muharrem Demirok det första spadtaget för nybyggnationen Åkervindan.

Med hjälp av grävskopan genomförde Muharrem Demirok det första spadtaget för nybyggnationen Åkervindan.

Foto:

Linköping2013-12-13 07:46


Nybyggnationen med 64 stycken två- och trerummare har ett ovanligt snabbt förlopp. Normalt tar det år innan man börjar bygga tills det blir färdigt. Husen är nyckelfärdiga och upphandlade av SABO, allmännyttans samarbetsorganisation. Tack vare det har man lyckats pressa byggpriserna med upp till 20 procent.
- Ett halvår är rekordsnabbt. Vi började fundera på detta i somras och gjorde nyligen färdigt upphandlingar med en industriell produkt. Vi har haft en bra dialog med kommunen och har sparat både tid och pengar, säger en nöjd Fredrik Törnqvist, VD på Stångåstaden.

Trä och kakel
Lägenheterna har alla samma höga standard med trägolv och kaklade badrum. De fyra fastigheterna uppförs på Utsädesgatan och innehåller 64 lägenheter. De 32 tvårumslägenheterna är 60 m2 och de 32 treorna 72 m2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om